Nervkittel, nätrullare och dramatik!

Välkommen till
KPA Ligaspel våren 2023

SÖN DEN 5 MAR kör vi vidare med nästa omgång av KPA Ligaspel. Vi välkomnar både nya och gamla lag. Ni som ännu inte är anmälda gör det i anmälningsformuläret nedan under fliken anmälan.

Vi inväntar fortfarande en del svar kring KPA Ligaspel och vi filar på ett nytt koncept. Därför skjuter vi på startdatum för nästa omgång. Mer info kommer.

Antal lag

  • 5-7 st lag i varje division (gruppspel)
  • Herrar, dam samt mixedklass (ange i rutan meddelande om ni avser att spela MIXED)

Speldagar/spelschema

Seriespelet kommer att spelas på söndagar mellan 11:00 – 20:00.

Det kommer även finnas "resurstider", dvs om ni inte kan spela en söndag så kommer det finnas tider på fredagar och lördagar som ni kan flytta matchen till förutsatt att båda lagen är överens, dessa är begränsade. Kontakta oss via info@kalmarpadelarena.se alt 0733 820 858 så hjälper vi er att boka om er tid. Vill ni spela på annan tid efter överenskommelse bekostar ni den tiden själva.

Hur anger jag min spelnivå?

Ni rankar er själva utifrån nedan beskrivning:

Nybörjare
Spelare som precis har börjat spela padel och har lite erfarenhet inom sporten. Svårt att håll bollen i spel mer än ett par slag i taget.

Medel-låg
Spelare som kan hålla bollen i spel helt okej. Svårt för personen att kontrollera väggarna samt behöver fortsätta att jobba på sina lobbar.

Medel
Spelare som kan hålla bollen i spel en längre tid. Kan även hantera väggarna helt okej och kan alltid kontrollera riktningen på sina slag.

Medel-hög
Spelare som kan hantera alla slag samt alla väggar på banan utan problem. Kan dock förbättra sin smash.

Avancerad
Spelare som är riktigt duktig och har full kontroll. Kan smasha ut bollen från banan och har väldigt bra kroppskontroll samt koordination på banan.

Tävling
Spelare som tävlar i padel. Har vad som krävs för att bli riktigt duktig i padel.

Spelformer m.m

  • Efter slutförd omgång (5 matcher) så går 2 lag upp, 2 lag går ner och 2 lag stannar kvar i divisionen.
  • Max 3 spelare/lag. Får inte spela i andra lag.
  • Ni spelar i bäst av 3 set dvs slutresultatet kan bli 2-0, 2-1, 0-2 eller 1-2.
  • Hemmalag står för bollar. Bollar finns att köpa i hallen. Nya bollar rekommenderas.

Golden Point
Det innebär att man endast spelar en sista boll, om ställningen är 40 lika. Mottagaren av serven, väljer i vilken ruta man vill ta emot den. Vinnaren av bollen, vinner gamet.

Poängfördelning
Vinst med 2-0 ger 3 poäng.
Vinst med 2-1 ger 2 poäng.
Förlust med 1-2 ger 1 poäng.
Förlust med 0-2 ger 0 poäng.

Ett lag som vinner alla sina matcher, vinner divisionen oavsett poängställning!

Anmälan & avgift

Anmälningsavgiften kommer vara beroende av antal lag i respektive division. Exempel: vid sex lag i divisionen så kostar det 560 kr/per person, baserat på 5 st. 90 min matcher. Vi återkommer med spelschema där ni kommer se vilken division ni kommer tillhöra. Betalning sker via Swish 123 380 36 08.

Fält nedan markerade med * är obligatoriska att fylla i. Observera att er anmälan är bindande. Ange i rutan Meddelande om ni avser att spela MIXED.